Kundsupport

BankID

Jag har redan ett konto på LeoVegas, kan jag använda BankID?

Ja, på grund av den svenska spellicensen måste alla spelare koppla sitt konto med BankID för att kunna spela. Det gör du enkelt så här:

Redan inloggad:

Steg 1 - Klicka på Profil (dator) eller scrolla ner till BankID i menyn (mobil)

Steg 2 - Verifiera dig med BankID

Inte inloggad:

Steg 1 - Klicka på Spela nu

Steg 2 - Fyll i ditt personnummer (dator) och klicka på “Fortsätt med BankID”

Steg 3 - Starta BankID och verifiera dig

Varför kan jag inte logga in utan BankID?

Den svenska spelregleringen (SGA) som trädde i kraft den 1 januari 2019 innebär några nya regler för spelare från Sverige. En av dessa regler är att spelare kommer behöva verifiera sig med BankID för att kunna fortsätta spela.

Verifieringen med BankID behöver du bara göra en gång. Efter det är det fritt fram för dig att antingen fortsätta logga in med BankID, eller använda LeoVegas som vanligt med e-postadress och lösenord.

Mer information om BankID hittar du under fliken “Verifiering”.

Vad är BankID?

BankID är en e-legitimation som du använder när du behöver styrka din identitet på internet. Det finns tre olika typer - BankID på fil, BankID på kort och Mobilt BankID.

Du beställer ditt BankID hos din internetbank. Du behöver också installera BankID säkerhetsprogram/-app som behövs för att ditt BankID ska fungera. Ditt BankID är personligt, det är bara du som ska använda det.

Hur skaffar jag BankID?

För att beställa ett BankID måste du ha ett svenskt personnummer.

Hur du beställer ett BankID skiljer sig åt mellan olika banker. Hos vissa banker krävs ett personligt besök på bankkontoret där du legitimerar dig med godkänd svensk ID-handling, medan du hos andra kan logga in på din Internetbank och beställa ditt BankID direkt.

Hur sätter jag upp mitt BankID?

Du behöver få en aktiveringskod från din bank. Logga in på din internetbank eller besök din bank för att skriva på ett avtal och få din aktiveringskod.

Vad gör jag om jag nått max antal inloggningsförsök på mitt BankID?

Du har 5 försök på dig att skriva in rätt kod. Skulle du överstiga detta kommer ditt BankID låsas och du behöver kontakta din bank för vidare information.

Kan jag använda BankID med alla slags telefoner?

BankID-appen fungerar i mobiltelefoner och surfplattor med Android och iOS samt enheter med Windows 10 Mobile.

• BankID-appen har inte stöd för:
  • Blackberry
  • Chrome OS
  • Firefox OS
  • Jolla / Sailfish OS
  • Windows Phone

Hur öppnar jag ett konto på LeoVegas med BankID?

Steg 1 - Klicka på Spela nu

Steg 2 - Fyll i ditt personnummer (dator) och klicka på “Fortsätt med BankID”

Steg 3 - Starta BankID och verifiera dig

Kan jag logga in med BankID från en annan mobilenhet än den jag har tänkt spela på? (Exempelvis företag- och personlig telefon)

Nej, det kan du tyvärr inte. För denna första version behöver BankID-appen vara installerad i samma enhet som den man tänkt spela från. Vi arbetar redan med en ny uppdatering som gör att du sedan kommer kunna logga in från andra enheter också. Håll dig uppdaterad!

Kan jag logga in med Mobilt BankID när jag spelar från datorn?

Ja, självklart! Du blir i så fall ombedd att ange ditt personnummer och du kan sedan verifiera inloggningen på enheten du har installerat BankID-appen på.

Generella Verifikationsfrågor:

Jag har verifierat mig med BankID, behöver jag skicka in dokument?

BankID är ett superbra och enkelt sätt för dig att verifiera dig hos LeoVegas. Ditt BankID hämtar legitim data från din bank, vilket på så vis verifierar dig på direkten utan att du behöver skicka in dokument.

Dock kan vi fortfarande behöva efterfråga kompletterande information såsom bevis av inkomstkälla eller andra dokument, vilket görs utifrån de regler som satts av den svenska spellicensen.

Varför måste jag skicka in dokument?

LeoVegas är certifierade av SGA, vilket resulterar i att vi måste fastställa identiteten på alla våra spelare vid något tillfälle.

Vänligen observera att dina dokument lagras på en krypterad, säker server.

Verifikationsprocessen:

Hur vet jag att mina dokument har blivit verifierade?

När ditt konto har blivit verifierat så får du en bekräftelse skickat till den e-postadress du har registrerat på spelkontot. Skulle nåt av dokumenten vi efterfrågat inte uppfyllt kraven så kontaktar vi dig via e-mail.

Hur lång tid tar verifieringen?

Vanligtvis så är dina dokument verifierade inom 72 timmar. Du får en bekräftelse skickat till dig när allt är klart eller om det är några dokument som inte uppfyller kraven.

Jag har bytt efternamn. Vad händer nu?

Är det så att du gift dig eller av annan anledning bytt efternamn så är det ingen fara. Det händer ofta och det enda du behöver göra är att skicka in ett av följande dokument som styrker detta i samband med verifieringsprocessen:

• Giftermålscertifikat.
  • Bevis av namnändring från Skatteverket.

Du tar ett skarpt foto, eller en skärmdump av beviset om du har det digitalt. Ladda sedan upp dokumentet via din profil under fliken verifiera konto.

Verifikationsdokument:

Vilka dokument kan verifiera min identitet?

• Körkort
  • Pass
  • ID-kort
  • EEA identitetskort

För att vi ska kunna verifiera din identitet så behöver samtlig information på ditt ID vara synligt, även fotot på dig. ID:t som du väljer att skicka in får inte ha passerat giltighetsdatumet.

Hur verifierar jag min adress?

• En räkning - Exempelvis för el, vatten, mobil eller bredband.
  • Bank-redogörelse eller ett kontoutdrag från din bank.
  • Ett brev från Skatteverket eller Socialtjänsten adresserat till dig.
  • Försäkringsbrev.

Dokumentet måste ha ett synligt utskicksdatum och får inte vara äldre än 3 månader. Vi måste även kunna se ditt namn, din adress samt avsändarens logga eller namn.

Hur verifierar jag mina betalningsmetoder?

• Betal-/Kreditkort: Vi behöver kunna se alla 4 hörn på kortet, de första 6 och de sista 4 siffrorna av ditt kortnummer, ditt namn och utgångsdatumet. Vänligen täck över de resterande siffrorna i ditt kortnummer. Vi behöver endast se framsidan av ditt betalkort.
  • Neteller/Skrill: En skärmdump som visar mejladressen, kontonummer/ID och ditt namn.
  • Bankkonto: Kontoutdrag eller skärmdump på din internetbank. Vi behöver se ditt namn, ditt bankkontonummer och bankens logga/namn. All resterande information som vi inte behöver kan du täcka över.

Vart hittar jag ett ägarbevis på ett borttappat kort?

Via din internetbank så bör det finnas ett alternativ för “Korthistorik” eller “Bankkort” Vi behöver få inskickat en skärmdump på att kortet har tillhört dig, som även visar ditt namn och dina bankuppgifter.

Om detta inte skulle fungera, kan du kontakta ditt bankkontor som kommer att kunna skriva ut ett bevis till dig med deras sigill.

När du väl har dokumentet, skickar du in det via mejl till support-sv@leovegas.com, och vi kommer att uppdatera ditt spelkonto åt dig.

Stolt sponsor av:

LeoVegas Gaming plc. är ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med registreringsnummer C59314. Registrerad företagsadress är LeoVegas Gaming plc., Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta, med telefonnummer +356 993 942 68, samt e-postadress support-sv@leovegas.com.

LeoVegas Gaming plc är i Sverige licensierat av Spelinspektionen enligt beslut daterat 26 november 2018 i ärende 18Li7545. LeoVegas.com drivs av LeoVegas Gaming plc. och regleras i Sverige under en licens för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och en licens för att tillhandahålla vadhållning. Licenstiden är beviljad för två år.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredjepartshjälplinje, som ger stöd och råd på www.stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020-81 91 00.