Takaisin
EM jalkapallon välierät | Vetovinkit | LeoVegas blogi

Jalkapallon EM-kisojen vedonlyöntivinkit välieriin

Espanja vs. Ranska – Espanja yli 1.5 maalia @ 2.85

Saksa-Espanja puolivälieräottelu päättyi 1-2, jonka seurauksena isäntämaa joutui jättämään hyvästit turnaukselle. Pelin alkuminuuteilla Toni Kroos taklasi rumalla tavalla Espanjan Pedria, jonka yhteydessä hän loukkaantui ja loukkaantumisen myötä hänen EM kisat jalkapallo päättyivät siihen. Tästä huolimatta Espanja kuitenkin aloitti toisen puoliajan vahvasti, ja avausmaalin teki Pedrin korvannut Dani Olmo.

Minuutti ennen varsinaisen peliajan loppumista Saksa onnistui tasoittamaan pelin 1-1. Viimeinen maali tuli 120. minuutilla, kun Mikel Merino puski maalin. Voitto Saksasta olikin siis jännitystä viime hetkiin asti, joten samaa on odotettavissa Jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuissa jatkossakin.

Espanja on laukonut turnauksessa 11 maalia, ja se on tehnyt lähes jokaisessa ottelussa useamman kuin yhden maalin. Neljännesvälierissä Georgiaa vastaan he tekivät yhteensä jopa neljä maalia. Myös Saksa-Espanja -ottelun avausmaali lupaa hyvää tulevia maaleja ajatellen. Ranskan vahvuutena on kuitenkin puolustus, joka tulee olemaan suuressa asemassa Espanjaa vastaan tässä tärkeässä ottelussa. Espanja puolestaan on raivannut tiensä välieriin ainutlaatuisella pallonhallinnalla ja teknisellä osaamisella. Luis de la Fuenten johdolla pelityyli on pystytty muuttamaan jalkapallon EM -kisoissa tärkeiksi maalipaikoiksi.

Espanja vs. Ranska – Maaleja yhteensä alle 2.5 @ 1.42

Molemmat joukkueet ovat olleet turnauksen alusta asti voittajasuosikkeja, joten edessä on todella mielenkiintoinen kohtaaminen.

Rodri, Pedri ja Fabian Ruiz ovat olleet yksi turnauksen parhaista hyökkääjä kolmikosta. Kun heidän tuekseen laidoille on saatu Lamina Yamal ja Nico Williams tukemaan, niin vastustajan on oltava varuillaan sekä keskityttävä vahvaan puolustukseen, ettei Espanja pääse hallitsemaan ja hyödyntämään tilanteita maaleiksi. Kysymys kuuluukin, onko Ranskan puolustus todella hyvä?

On vielä arvoitus, miten Pedrin loukkaantuminen ja poisjääminen joukkueesta tulee vaikuttamaan joukkueen pelaamiseen. Dan Olmon tehtävänä on pitää huoli muiden pelaajien kanssa siitä, että joukkue viedään finaaliin.

Ranskan maajoukkue on puolestaan lähtenyt otteluihin selkeästi puolustuslinjalla ja edennyt varmoin ottein ottelu toisensa jälkeen välieriin. Toistaiseksi joukkueelta ei ole nähty todellista hyökkäysvoimaa jalkapallon EM kisat -peleissä. Hyökkäysvoima on kuitenkin yleensä tuotu julki vasta, kun se on ollutvälttämätöntä. Tämä pelistrategia on toiminut vuosikausien ajan – maajoukkue on nähty lähes poikkeuksetta suurien turnausten välierissä tai finaaleissa.

Ranskan maaliin on päässyt koko turnauksen aikana vain yksi maali. Pian ratkaistaan se onko Espanjan hyökkäys vai Ranskan puolustus vahvempi.

Englanti vs. Hollanti - Bukayo Saka tekee maalin @ 6.75

Englannin ja Sveitsin välinen ottelu EM jalkapallo puolivälierissä oli todella tiukka. Varsinainen peliaika päättyi tasapeliin 1-1. Englannin ollessa vaikeuksissa, Saka pelasti tilanteen fantastisella tasoituslaukaisullaan. Kaikesta jännityksestä huolimatta ottelu ratkaistiin rangaispotkukilpailulla, joka lopulta vei Englannin voittoon.

Samalla Englannin maajoukkue katkaisi ottelussa 28 vuoden kirouksen, joka on kiusannut sitä aina rangaistuspotkukilpailussa. Nimittäin edellisen kerran joukkue on poistunut pilkulta voittajana vuonna 1996. Englantia on kuitenkin pidetty vahvana joukkueena turnauksen alusta asti. Siksi onkin ollut täysin odotettavissa, että Englanti nähdään välierissä. Tosin edellisen ottelun jälkeen jalkapallofanit seuraavat erityisellä mielenkiinnolla, miten Saka onnistuu tulevassa ottelussa.

Saka on tehnyt jalkapallo EM 2024 turnauksen aikana tähän mennessä yhden maalin ja yhden syötön. Hänet nimettiin edellisen “ottelun pelaajaksi” ja aivan syystä. Rangaistuspotku oli erittäin vaikuttava ja tarkka. Tämä tulee näkymään aivan varmasti tulevassa ottelussa suurena motivaationa. Vedonlyöjien kannattaakin pitää tämä mielessä, kun miettivät EM kisat jalkapallo kohteita.

Englanti vs. Hollanti – Tasapeli oikealla peliajalla @ 3.90

Tässä vaiheessa EM jalkapallo 2024 turnausta mukana on vain vahvoja joukkueita, eikä yhdelläkään joukkueella ole varaa virheisiin. Jokainen joukkue on päässyt näyttämään omat pelistrategiat ja osaamisen pelikentällä, joten jalkapallon EM vihjeet ovat vain pohdiskelua siitä kenen tekniikka toimii parhaiten ja vie finaaliin.

Hollanti ja Englanti ovat molemmat onnistuneet voittamaan varsinaisella peliajalla, mutta osoittaneet myös kykynsä hallita jatkoajalla sekä rangaistuspotkukilpailussa. Englanti-Sveitsi ottelussa 75. minuutin jälkeen Sveitsi siirtyi johtoon Breel Embolon maalilla, mutta vain viisi minuuttia myöhemmin Bukayo Saka tasoitti ottelun.

Hollannilla jalkapallon EM pelit jatkuivat välieriin, kun joukkue voitti Turkin 2-1. Ottelun toisella puoliajalla Hollanti iski kaksi maalia, ja on valmis kohtaamaan Englannin. Englanti on tyypillisesti ollut parempi tasoittamaan kuin viemään joukkuettaan johdolle, joten Hollanti voi tuoda peliin haastetta. Hollanti on myös kahdessa pelissään mennyt pilkkukisaan. Edessä onkin siis tunteiden täyteinen ottelu, jonka voittajasuosikkina on kuitenkin Englanti. Jalkapallon EM kisat jatkuvat kuitenkin viimeiseen peliminuuttiin asti, ja yllättäviä käänteitä voi tapahtua milloin tahansa.